2010 m. rugsėjo 20 d., pirmadienis

KoYon Kova 고연전 |

Po ilgos pertraukos vėl rašau. Kadangi dabar 추석 - Korėjiečių padėkos diena, tai turiu galybes laiko papasakoti, kas naujo įvyko.
Taigi, KoYon Kova. KoYon reiškia KOrea university ir YONsei university - du geriausi ir didžiausi privatūs universitetai Korėjoje. Šie du universitetai visą laiką varžosi, kuris geresnis. KU emblema yra riaumojantis tigras, o Yonsei - erelis išskleidęs sparnus. Per žaidynes jie mus vadina Cats, o mes juos Sparrows. 고연전, tai kasmetinės sporto varžybos tarp šių dviejų universitetų komandų. Sporto šakos - Beisbolas, Regbis, Futbolas, Ledo ritulys ir Krepšinis. KoYon battle pritraukia ne tik studentų, bet ir plačiosios publikos dėmesį, nes renginys ne tik, kad itin masyvus, bet ir transliuojamas per TV. Renginys kasmet organizuojamas vieno iš universitetų. Šie metai buvo mūsų, todėl afteris vyko Aname. Bet apie tai vėliau.

Pasirengimas:
 Kažko labai ypatingo nesitikėjom, nes mums sakė, kad reikės mokytis skanduotes. Na, manėm, kad susirinksime auditorijoje, gausime lapelius su tekstais, parėkausim ir skirstysimės. Klydom kaip tik įmanoma suklysti. Universitetas jei jau kažką organizuoja, tai reikia tikėtis, kad bus masyvu. Nuvedė mus į universiteto sporto kompleksą. Tokio vaizdo tikrai nesitikėjau. Futbolo aikštė aukščiausios kokybės, krepšinio halė, į kurią mus ir nuvedė, tokia, kad ne vienas klubas pavydėtų. Nuvedė mus atsisėsti, bet sėdėti beveik neteko. Pačioje krepšinio aikštelėje buvo scena su šokėjais, cheerleaderiais, scenos fejerverkais ir visais kitais atributais, o salė pilna studentų raudonais KU marškinėliais visą laiką šoko. Žodžiu, išmokom keletą dainų, kurias vėliau dar teko girdėti šimtus kartų.

Pirma diena: Beisbolas, Krepšinis, Ledo Ritulys.
Atsikėlėm anksti, papusryčiavom ir sėdom į metro. Man, kaip niekad beisbolo nemačiusiam buvo gan smalsu, bet tikrai nesitikėjau to, kas ten vyko. Universitetas išnuomavo stadionus Olimpiniame sporto komplekse, todėl galite įsivaizduoti, kokio didumo renginys. Abu universitetai turi apie 30000 studentų. Žinoma, visi nesusirinko, bet pakankamai, kad pasijustum lyg Man Utd vs Chelsea mače (Mes raudoni, Yonsei mėlyni). Pats beisbolas gan nuobodokas žaidimas, bet kadangi minia buvo labiau suinteresuota šokti ir rėkti nei žiūrėti žaidimą, tai laikas tikrai smagiai praėjo. Beveik visą laiką laiminėjom, bet Yonsei išlygino pabaigoj. O pačiam gale buvo likusi nubėgti tik viena bazė ir batteris turėjo tik pamušti kamuoliuką nestipriai, bet kažkas jam susisapnavo ir baigėsi lygiosiomis žaidimas. Toliau, krepšinis. Kai ten nuėjom, jau buvo prasidėję viskas. Vėlgi scenos su cheerleaderiais, šokiai, skanduotės ir... praloštos rungtynės. Iki ketvirto kėlinio vidurio buvo labai lygu, bet gale visai nepasisekė. Į ledo ritulį nėjom, nes KU silpni šioje sporto šakoje. Gavom 7-1 berods. Plius kirtosi laikas su krepšiniu. Visiškai pavargę, per liūtį grįžom namo, pasėdėjom, alaus atsigėrėm ir griuvom miegoti.

Antra diena: Regbis ir Futbolas
Vėl ankstyvas kėlimasis, bet regbio matęs taipogi nebuvau, tai gan įdomu buvo. Labai jau prisnūdę buvom pradžioj, bet regbis ir šiaip neįdomus. Kamuolį matai penkias sekundes, o po to tik krūvą didžiulių pacanų. Plius pralaimėjom vėl. Futbolas - liuks. Labai gražios varžybos ir tiesiog sutraiškėm Yonsei 3-0 visą laiką praleisdami jų pusėj. Vėl dainos, šokiai, skanduotės, gera kompanija. Tuos dalykus sunku nupasakoti, tai geriau nuotraukas pažiūrėsit.

Afteris:
Po varžybų grįžom namo ir su Emanueliu nusprendėm numigti, nes baisiai pavargę buvom. Nusnaudėm valandą, pasiruošėm ir išvarėm link Anamo (kuris, beje, yra už 15-20 min pėstute. Vėlgi, baisiai nustebę buvom. Visą centrinė gatvė uždaryta, pilna studentų iš abiejų uni, visi tūsinasi, šoka, bendrauja. Maistas ir gėrimai daugumoje barų nemokami. Taip pat stovėjo pilna alaus stendų, kur prieini ir tau paduoda alaus. Žodžiu sutikom milijonus žmonių, pabuvau su milijonu įvairiausių kompanijų. Nežinau kiek barų aplankė, kiek alaus ir soju išgėrėm, bet naktis tikrai nepakartojama. Taip pat buvę KU studentai - senyvi žmonės pirko gėrimus jaunimui ir stengėsi bendrauti. Labai įdomus reiškinys. Galų gale nuvarėm į Armba - vietinis bariukas, ten praleidom galybę laiko. Smagiausias momentas buvo, kai išėjom link parduotuvės ir pamačiau grupelę Yonsei bičų stovinčių. Kažkaip sumąsčiau, kad noriu Yonsei marškinėlių. Tai apsikeitėm su vienu biču ir į Armba grįžes ganėtinai nustebinau chebrą. Grįžinėjant namo vis kalbinau visus Yonsei studentus. Vienu momentu kažkaip galvą pasukau, žiūriu o, sėdi du bičai ir mergina, tai priėjau prie jos ir sakau "hey girl from Yonsei, gimme ur number." Tai kitą dieną pasimatymą suorganizavom. Kavos išgėrėm, aprodė Yonsei uni, kuris daug bjauresnis nei KU. Smagumėlis
Ai, dar po KoYon prieš miegą suvalgėm Hangover Soup, kaip ją vadinam. Sriuba tokia su kiaulienos kaulais, daržovėm, ryžiais ir t.t.. Turint omeny mūsų gyvenimo būdą čia, tai sriubytė tikrai veikia. Dar neteko pachmielo apturėt!

Nuotraukos http://picasaweb.google.lt/pempenki/KoYonKova#
Ne mano, bet maždaug kaip tai atrodė: http://www.youtube.com/watch?v=k8XnieONug8

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą