2010 m. rugsėjo 8 d., trečiadienis

Uni, Hongdae ir Dongdaemun

1. Sveiki. Jau beveik baigiau antrą savaitę universitete, tačiau kadangi tik dabar pradėjau vesti užrašus, papasakosiu pirmus įspūdžius. Universitetas milžiniškas (~30000 studentų, tarp jų ~500 iš svetur) ir labai modernus. Maniau Sussex'as yra didelis, bet palyginus su Korea University jis tikrai nedidukas. Kas smagiausia, visi labai didžiuojasi būdami KU studentais, nes jei nesi atvykęs pagal mainų programą, reiškia arba esi labai labai protingas, arba labai turtingas. Pamenu Karolis klausė ar mano uni UK atrodo lyg Hogvartsas. Na, Hogvartsą radau, tik gan netikėtoje vietoje - Seule. Gal kiek perdedu, bet dauguma pastatų iš išorės atrodo lyg pilys, o jei ir ne, tai išlaikytas stilius. Ar tai būtų suoliukai, ar sienos, ar kanalizacijos dangčiai, ar dar kas - visur matyti KU emblema - riaumojančio tigro galva. Kaip jau minėjau, plotas labai didelis. Neišvaikščiojau dar turbūt nė pusės campus'o. Uni taip pat aptarnauja autobusai, nes, kai tarpai tarp paskaitų trunka 15 minučių, suvaikščioti gali būti labai sudėtinga. Paskaitos pakankamai įdomios. Turiu penkis kursus: Business Approach for Media Industry, Persuasive Communication, Internet Communication, Broadcasting and Film Studies ir Beginner's Korean. Korėjiečių paskaitos kol kas gan bevaisės. Išmokau tik keletą naujų dalykų, nes žmonės mokosi alfabetą ir tarimą - dalykus, kuriuos išmokau prieš atvykdamas. Bet prieš išvykstant iš Korėjos jau turėčiau mokėti susikalbėti paprastose situacijose. Pradžioj galvojau ar verta, bet dabar jau žinau, kad čia dar grįšiu. O ir šiaip, dar viena kalba nepamaišys, tuo labiau, kad korėjiečių populiacija gan didelė ir labai daug bendruomenių galima rasti užsienyje. Sakoma, pagal etninių korėjiečių populiaciją, antras pagal dydį miestas yra L.A. (Pirmas, be abejo, Seulas). Žodžiu, dėstytojai visi mokėsi štatuose ir dauguma angliškai kalba labai gerai. Visos paskaitos, išskyrus korėjiečių kalbos, vyksta viename pastate, kas yra gan patogu. Kas liečia studentus iš svetur, tai čia yra devynios galybės korėjiečių gimusių užsienyje.

2. Hongdae. Vidutinio klubinėtojo rojus. Yra trys tūsų zonos:
Itaewon: sakoma taip: 'lots of american soldiers and easy going asian chicks looking for some action'. Skonio reikalas. Dar nebuvau, bet kiek teko girdėti - labai jau panašiai skamba. Itaewon'e yra amerikiečių bazė, o kaip žinia jų nelabai kas mėgsta - ypač kareivių. Redneck'ai manantys, kad jie čia šeimininkai ir visur randantys problemų. Kas dėl lengvų merginų - Jaap nuvarė ten pačia pirmą dieną (surprise, surprise) ir, berods, nieko neklausdamas susirinko 2 ar 3 numerius. Tiesiog taip. Reikės aplankyti, bet ne visai mano sritis - plius, žmonės kalba, kad US kareiviai kardinaliai gadina atmosferą.
Kangnam: nebuvau klubuose, bet teko nuvykti iki Samseong-dong ir Sinsa-dong. Zona pietrytiniame Seule - turtingųjų gūžta. Turbūt tik čia pamatysi tiek daug gerų užsienietiškų mašinų ir pacanėlių už Ferrari ar Lamborghini vairo. Kitą vertus, viskas labai gražu, švaru, tvarkinga, bet adekvačiai brangu. Kas dėl klubų, vienas vokietis jau praleidęs vieną semestrą Korėjoje pasakojo, kad verta. Sumoki daugiau, nei Hongdae, bet ir patirtis visai kitokia.
Hongdae: dauguma jaunimo renkasi būtent šią zoną. Šimtai klubų, restoranų, barų ir ko tik nori. Paskutinį mėnesio 5dienį galima nusipirkti apyrankę už 15000 won'ų (~30lt) ir taip gauti praėjimą į maždaug 12 klubų. Mes apie tą dalyką nežinojom, kai varėm, tai lygiai tiek pat sumokėjom už vienkartinį įėjimą. Brangoka, bet ne kasdien varai. Gėrimai klubuose kaip ir visur brangūs, bet paprastai sumokėjęs už įėjimą gauni kuponą vienam gėrimui. Klubas į kurį mes ėjome vadinosi Cocoon. Didelis, prigrūstas, daug lazerių, veidrodžių, mainstream rap&rnb. Labai jau ne mano skonio, bet kadangi kompanija buvo gera ir įspūdžiai nauji, tai suėjo visai neblogai. Plius, manau, savo darbą padarė ir alkoholis.. Nueiti pagurkšnoti į kabaką nėra brangu, todėl visi tai daro prieš eidami į klubą. Mes sumokėjom 10000 won'ų (~23lt) ir ne tik kad gėrėm kokias 2 valandas mažiausiai, bet dar ir porą milžiniškų vaisių lėkščių gavom ir porą lekščių aštrių vištų šlaunelių. Taip sakant, sandėris neblogas.

3. Dongdaemun arba Dongaemun Market - didžiulė zoną, kurioje gali rasti visko: vienoje pusėje gatvės žmonės pardavinėja iguanas, voveres, vėžlius, visokiausius mėlynus vėžius, kitoje kinietiškus treningus, paralelinėje gatvelėje kinietišką avalynę, o visai šalia, dangoraižiuose, glaudžiasi high street brand'ai. Buvome ten maždaug porą valandų, todėl labai daug nepamatėme, bet būtinai reiks grįžti ir apsipirkti, nes kinietiški reikalai labai pigūs. Taip pat netoli yra blusų turgus - ala humana. Draugas nusipirko labai gero stovio Nike kedus už 3lt. Tik sakė, kad toje zonoje pamatai tikrai vargingą Seulą. Kai nuvyksiu dar kartą, turbūt galėsiu papasakoti daugiau. Beje, pagrindinė prekyba Dongdaemun'e prasideda ~8 vakaro ir baigiasi ~6 ryto. Priežastis - taip patogiau didmenininkams. 

Beje, kas liečia nuotraukas, turbūt mesiu jas į albumus picassoje, nes čia labai problematiška ir neverta. Kai sudėliosiu į atitinkamus albumus, tiesiog numesiu nuorodas.
Dėl video dar nežinau. Labai ilgai užtrunka viskas, bet pasistengsiu netolimoje ateityje kažką sukombinuoti.

Ačių už dėmesį, geros visos dienos jums, ir gero pusdienio man. Lekių į korėjiečių kalbos klasę :)
Eksponatai Dongdaemun'e

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą