2010 m. spalio 27 d., trečiadienis

Aplink Korėją Automobiliu

Prisiruošiau papildyti dienoraštį. Šį kartą apie mūsų kelionę po Korėją. Pradėsiu nuo planavimo:
Planavimas: Pradžioj viskas buvo tvarkoj - nusprendėm keliauti keturiese - Aš, Emanuel, Jaap ir YouSung (Ricecake). Nuvarė Emanuel ir YouSung į automobilių nuomos punktą, pasirašė dokumentus ir staiga YouSung skambina tėvui, o tėvas sako ne. Pinigai sumokėti. Ką daryti? Supykom ant ryžių pyragaičio stipriai labai. Laimei pažįstam JiSu, kuris kad ir turėjo vykti aplankyti giminių (ta savaitė buvo Chuseok - Korėjiečių padėkos dienos - savaitė) vis viena entuziastingai priėmė mūsų pasiūlymą ir nusiplovė nuo giminių baliaus anksčiau nei planuota. Nuomos punkte pakeitėm vardus, paso duomenis. Viskas tvarkoj.

Pirma diena: atsikėlėm anksti, apie 8ryto jau sėdėjom patogiame Hyundae Avante (beje, iš tikro sakoma ne Hiundai o Hjundė). Pirmas punktas aplankyti Andong, tradicinį Korėjiečių kaimelį. Į detales nesivelsiu, kelias buvo smagus, bet nieko kažko stebuklingo. Keli sustojimai kolonėlėse, grožėjimasis Korėjos kalvomis ir apskritai gamta, blabla. Atvykę į Andong'ą šovėm tiesiai į kabaką pavalgyt. Kažokį vištos marmalą skanų valgėm, tik bėda, kad kaulai labai smulkūs buvo likę, tai daugiau žaidimas nei valgis buvo. Pavalgę sėdom į autobusą, kuris per penkias minutes nugabeno mus prie kaimelio vartų. Gražu. Kalnai, ryžių laukai, tradiciniai nameliai. Kaimelis nedidukas, bet apsiptas labai gražia gamta. Aplink kaimą teka upė, o kitoje upės pusėje kalnai ir nuostabaus grožio uola į kurią nesikėlėm, nes taupėm laiką. Vaizdą gadino traktoriai ir automobiliai pastatyti tradiciniuose kiemuose, bet turbūt negalima tikėtis, kad jie vis dar arkliais jodinėja. Daugiau nelabai yra ką pasakoti, nuotraukos paaiškina daugiau.
Toliau patraukėm į Busan'ą (Pusan'ą) - antras didžiausias miestas Korėjoje garsėjantis gražiais paplūdimiais. Problema buvo, kad baigėsi pinigėliai, tai teko banko ieškoti. Pasukome į Andong'ą (miestelį tuo pačiu pavadinimu), pasukome į siaurą gatvelę ir užkliudėme kitą mašiną. Pirma Emanuelio avarija per nežinau kiek laiko vairavimo. Bėda bėdelė - įbrėžimas mažytis, bet moteriškė nedurna. Iš užsieniečių nesunku išplėšti daug pinigo. Nuskilo stipriai, kad turėjom Jisu, kuris studijuoja teisę ir pakankamai gerai ją išmano, tai išsisukom palyginus nebrangiai, nors ir tai kirto per pinigine neblogai. Kažkaip išlaikėm gerą nuotaiką ir erzinom Emanuelį visą kelią iki Busano. Busane sutiko Jisu draugą, vakarėlių liūtą ir kietą teisininką YungHeun, kuris mums ne tik Busaną aprodė, bet ir į klubą nemokamai pravedė. Susiradę nepadoriai pigų ir gerą motelį nuvarėm pavalgyti jūros ungurio bbq. Labai įdomu buvo, kad ungurys dar gyvas buvo, kai kepti uždėjo jį, tai visaip spurdėjo. Nepykit gyvūnų mylėtojai, bet seilės pradėjo varvėt - kažkoks gyvuliškas instinktas suveikė matyt :D Pavalgėm ir patraukėm link klubo. Ganėtinai prastas. Pabuvom 15min ir nuvarėm iki SevenEleven (načnykų tinklas), prisipirkom gėrimų ir link pajūrio. Ten gerai padegustavę nuėjom atgal į klubą. Šiek tiek smagiau buvo, bet vistiek liūdnoka. Paryčiais pavargę grįžom į viešbutį.

Antra diena: Atsibudom, nusimaudėm, nuėjom pažiūrėti Busano valandėlei, suvalgėm picą, susipakavom ir į trasą. Kadangi atsibudom apie pietus, teko šiek tiek pakeisti planus ir vietoj kelionės palei vakarinę pakrantę, patraukėm link Daegu iš pradžių aplankant Gyongju - turbūt garsiausią Korėjiečių šventyklą. Nuotraukos vėl kalba geriau. Iš esmės dar viena šventykla apsupta labai gražios gamtos.
Daegu - nuobodokas miestas. Plius ta diena buvo išeiginė Amerikiečių kareiviams, o Daegu yra bene didžiausia Amerikiečių bazė Korėjoje. Nuvarėm į centrą, užsukom į barą, ir labai nustebau, nes ten stovėjo milžiniškas Švyturio stendas ir jie turėjo bene visas pagrindines rūšis. Deja kaina buvo absurdiška, tai nesusigundžiau. Vėliau nuėjom į Amerikiečių barą, ten pasėdėjom, pabendravom su kareiviais, įsitikinom, kad absoliuti dauguma jų yra patriotai idiotai ir naktį grįžom į motelį (šį kartą daug prastesnį, bet dar labiau nepadoriai pigų).

Trečia diena: Atgal į Seulą. Gan ilga kelionė buvo, bet pusę jos pramiegojau tai ok viskas buvo. Seule prie pat namų užsukom į auto remonto saloną ir sutvarkėm savo mašiną už keletą dolerių, kas pradžiugino ir nuliūdino, nes moteriškei labai nuskilo tą dieną, kai įbrėžėm jos šūdmašinę. Pridavėm mašiną ir griuvom miegot.

Nuotraukos:
http://picasaweb.google.lt/pempenki/RoundKorea#

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą